Witam. Na waszej stronie jest wymieniony szal/chusta jako część umundurowania: Skąd można to coś wziąść? Z tego co się orientuję to jest to część z spadochronu? Pozdrawiam.
Czesto chodzą na allegro, już skrojone, czasem zdarza się cała czasza którą już samemu można obrobić. Możesz też napisac w dziale Kupię/Sprzedam, może ktoś będzie miał.
Te od Paragrafa to raczej repro (nie mają charakterystycznego splotu).
Werdek - przypomnij mi jutro na PW/gg, zobaczę co da się zrobić (cena nie powinna przekroczyć tej "paragrafowej" i mowię o oryginalnym kawałku spadochronu)
Jak wrócę do domu to zrobię fotkę kawałka wyciętego z poniższej czasy datowanej na 1943 rok i położę obok kawałek z czaszy spadochronu technicznego, który czasem pojawia się na allegro.
Bylem latem w sklepie Paragraf22 i widzialem te chusty, które takze wystawiają na allegro. Są bardzo miękkie w dotyku i nie są z materiału typu rip-stop: doskonale widoczny na zdjęciu z pierwszej aukcji, którą przytaczasz (stosowany już w Korei, a nie jestem pewien czy już nie pod koniec IIw.ś.). Zdecydowanie bardziej przypominają te cięte z drugowojennych spadochronow. Wiem, bo mam taką z IIw.ś. Ja bym zapłacił ciut więcej i wziął z Paragrafu22.