Jedna osoba ma od nas furazerke z tego sklepu. Repro jak repro czyli nie jest idealna ale OK. Blekitny powinien byc ten pasek do okola natomiast naszywka powinna byc blekitna z samym spadochronem bo te pojawily sie pozniej dopiero chyba ze nastawiasz sie na Niemcy a nie na wczesniejszy okres. Pojawily czyli dostarczono je jednostkom bo oficjalnie weszly w 43 roku chyba.
d chwili tej do końca świata, ...w pamięci ludzkiej będziem żyć: my, Wybrańców garść, ...kompania braci Henryk V - William Szekspir
Mi sie wydaje ze w tym kupujesz furazerke a oddzielnie naszywke. Taka sama tylko bez szybowca i powinno byc OK. Ostatnia naszywka w insygniach na ubrania dla spadochroniarzy na tej stronce jest dobra.
d chwili tej do końca świata, ...w pamięci ludzkiej będziem żyć: my, Wybrańców garść, ...kompania braci Henryk V - William Szekspir
Więc jak t bedize z tą furką ? (prosił bym o podanie numeru katalogowego odpowiedniej, lub innego miejsca z której mógł bym takową nabyc:] insygnia beda ok? Na Jumpsuita?
Z tego co się orientuję jest to furażerka 1szego typu. Na 100% używała jej piechota ale czy spadochroniarze też :?: :?: :?:
Wczoraj na allegro.pl pojawiły się repro naszywek na furki. Chciałem kupić tą błękitną z samym spadochronem ale nie wiem czy jest sens obszywać tą furażerkę.
Może ktoś w grupie ma na stanie zbędną furażerkę (chodzi mi o tą "kwadratową" z charakterystycznymi "czubami") chętnie bym kupił lub zamienił na tą moją 1wszego typu.
Pozdrawiam
Mal
Nie ma czegoś takiego jak typy furażerek...ta o której piszesz to standardowa, kontraktowa furażerka US Army. Jak komuś się nie podobała taka to szedł do krawca i szył na zamówienie taką właśnie niby seksowną 'rogatą'...
"As i walk through the valley of the shadow of death, i fear no evil, 'cause I'm the meanest motherfucker in the valley!".