Czytałem już "Kompanię Braci" i mam zamiar przeczytać więcej książek. Repliki broni robię sam. Przedstawiam wam moją (nieskończoną jeszcze) replikę Thompsona m1a1 ze stali:

Co do Colta, to kupiłem go za 25 zł, więc okazyjnie. A że aluminiowy z ruchomymi częściami to jeszcze lepiej. Mussete to oryginał z 44 roku, więc jego raczej nie będę zmieniał. Chyba że tak ciemnych nie używali. Z Ravguns kiedyś pisałem. Jego syn też się interesuje spadakami (mam go w znajomych na fb). A na resztę oporządzenia póki co zbieram sprzedając złom, tnąc druty (praca za którą dostaję pieniądze) itd. Myślę nad zakupem Thompsona od SnowWolfa, albo Garanda od Denixa. Choć ten garand bardzo drogi. Myślałem też nad bardzo dokładną repliką wykonaną samodzielnie. Pochłonęła by ona mnóstwo czasu, ale zaoszczędził bym pieniądze. A z każdą repliką wykonanie ich się polepsza. Dziękuję że tak miło Pan mnie przyjął 

CreativeBullet napisał(a):Jeśli hełm, to gdzie kupić m1c lub m2? Wiem że kiedyś jakiś Pan z tego forum je sprzedawał, ale link do tego sklepu nie działa.

czytaj książki, studiuj zdjęcia z epoki, szukaj informacji na naszym i innych forach, pytaj.... postaramy się Tobie pomóc.
W takim razie już zaczynam zbierać na hełm. Z tego co się orientuję to koszta ok. 700 zł 
CreativeBullet napisał(a):Dziękuję Panowie jeszcze raz, że tak ciepło przyjęliście mnie na tym forum.W takim razie już zaczynam zbierać na hełm. Z tego co się orientuję to koszta ok. 700 zł
Powrót do FAQ - tylko organizacyjne
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości