ARTHUR napisał(a):Wspomniane prze zemnie pseudo spadaki chociaz nie mieli kubeczków z browarkiem co pisze się na plus ,natomiast występowali stadnie więc to jakaś PGRH ( pseudo grupa rekonstrukcji histerycznej)
ARTHUR napisał(a):Może kogos urażę ale typowy przykład nie rekonstrukcji ,a pajacowania w mundurach to dzisiejszy MVB w Łodzi. Cieszę się ,że nie miałem kury na mundurze bo było mi i bez tego wstyd. Widok bandy kurduplowatych pseudospadaków ze 101 w desertach lub innych junglach do munduru 1942 to to o czym pisałem : nie masz butów nie pokazuj się w byle czym pajacu ! albo niech cię nosza na noszach jako rannego ! byle jak byle co byle się pokazać i do przodu... zaraz padną stwierdzenia ,ż ebutki drogie są, że jeszcze ich nie mam .... jak są drogie lub ich nie masz to poczekaj pozbieraj kaskę ale nie rób obciachu juz te płaskie hełmy które nawet obok M1 nie lezały ! wyglądaja tragicznie ,a mozna za pare groszy kupić M1 !!!!!. Po prostu żal d.. ściska
ANTAŁKU ( piwko sie lubi do bólu nie? ) Poza tym nie możesz to nie patrz albo podejdz i powiedz to prosto w oczy a nie jedziesz na forum ludziom . Ja miałem to przemilczeć ale nie będe czytał jak gość twojego pokroju nawet z najstarszej grupy reko mi jedzie bo i ty i ja jesteśmy ludzmi i tak powinniśmy się traktować a nie ze ty jesteś lepszy a ja co gorszy, kurduplowaty ( choć pewnie wyższy od ciebie) i pseudospad cholera wielki odtwórca historii się znalazł .A za szybe se to wszystko wstaw i bij czołem 3 razy dziennie - fanatyku.A reszcie pozwól się bawić i robić swoje po swojemu.To wszystko co mam do napisania w tej sprawie.
Nie ma to z niczym nic wspólnego, biorąc pod uwagę że wszyscy jesteśmy dorośli.

) i pseudospad cholera wielki odtwórca historii się znalazł POSŁUCHAJ I POCZYTAJ KOLEGO REKONSTRUKCJA TO DROGIE I ODPOWIEDZIALNE HOBBY . NIE DOPUSZCZA SIĘ ZAMIENNIKÓW I PODRÓBEK BAWIĘ SIĘ W TO TYLE LAT ,ŻE WIEM JAK TO ROBIĆ I WIDZE JAK TO ROBIĄ ZAWODOWCY TO CO PREZENTUJECIE DOPUSZCZAJAC TAKIE WPADKI JAK JUNGLE TO PROFANACJA . NIE MASZ POCZEKAJ UZBIERAJ KUP - POŻYCZ !.A za szybe se to wszystko wstaw i bij czołem 3 razy dziennie - fanatyku. TAK JESTEM FANATYKIEM I PROFESJONALISTĄ ,NIE MAM W ZBIORACH NICZEGO DO CZEGO SIE MOŻNA PRZYCZEPIĆ , SZANUJE HISTORIE ,SIEBI I PRAWDZIWYCH REKONSTRUKTORÓW reszcie pozwól się bawić i robić swoje po swojemu. PO SWOJEMU TO MOŻESZ TANCZYC W REMIZIE I TO TEZ DO CZASU AZ KOMUS SIĘ TO NIE SPODOBA . REKOMNSTRUKCJE MOZNA ROBIĆ DOBRZE I TYLKO DOBRZE , NIE MUSISZ MIEĆ ORYGINAŁÓW KUPUJ STURMA ALE TO CO TRZEBA + PRAWIDŁOWE BUTY I HEŁM To wszystko co mam do napisania w tej sprawie.

takie były czasy , nie pokazałem się jednak w M56 ! poczekałem rok i dopiero jak wszystko było w 100% OK pokazałem się publiczne. Sam wymieniłem ostatnio wiele oryginałów US na dobre repra w związku z nowym projektem AIF zdaję sobie sprawę ,że mam ponad 40 dychy na karku i dla tego przestawiam się na armię australijską do której ten wiek bardziej pasuje.Nie jestem jednak mimo postury ( a sa postawniejsi odemnie) rekonstruktorem stacjonarnym.... powiem wam tylko ,ż ebyła Grupa , z która stoczyłem kiedyś podobny pojedynek słowny o okulary przeciwsłoneczne .. daliśmy sobie ostro po d..ch ale wyszło obu stronom na zdrowie, ja doceniłem ich ogromne zmiany oni mam nadzieję ,że za moim skromym udziałem mniej paradują w lustrzankach 

wystarczy trochę inwencji twórczej. swoja drogą od lat wiesz ,że się przyp.....lam ale to dla dobra rekonstrukcji.
Każda krytyka powinna przynieść pozytywną zmianę...tego jestem pewien, choć czasem napisze/powie się parę słów za dużo. Mam nadzieję że chłopaki wezmą to na klatę i przy następnej okazji będą już w 100% correct!

) 

A co do kryteriów grupy, musimy też wyrobić kanony co do wyglądy i możliwości pokazania sie, a jak mówimy zaczynamy dopiero, wszystko przed nami.
Ominęlibyśmy tej całej nieprzyjemniej atmosfery, a i my bylibyśmy wdzięczni za cenne porady w cztery oczy.
Powrót do Pozostałe Rekonstrukcje
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości