Witam! Czy mógłby ktoś podzielić się informacja, na temat sklepu intrnetowego, z naszywkami stopni pod kolor munduru Jumpsuit M42?
Pozdrawiam!
"Gdy zostanie nam narzucona wojna, jedyną alternatywą jest zastosowanie wszystkich możliwych środków, by ją doprowadzić do szybkiego końca. W wojnie chodzi o zwycięstwo".
Przepraszam! Poprawiam się. Chodzi mi o naszywki stopni drugo wojennych jakie były na mundurze Jumpsuit 42. Szukałem na necie, ale są z kresu wojny w wietnamie i wiele innych.
"Gdy zostanie nam narzucona wojna, jedyną alternatywą jest zastosowanie wszystkich możliwych środków, by ją doprowadzić do szybkiego końca. W wojnie chodzi o zwycięstwo".
Witam! W jakim kolorze kupić naszywki na mundur jump suit: olive drab czy khaki? I jaka jest różnica, między nimi?
Pozdrawiam!
GI collector's guide wskazuje na jaśniejszy wzór jako właściwy do noszenia na mundurach bawełnianych (w tym własnie m42), a zdjęcia zdają się ptowierdzać tę wersję, chociaż można też znaleźć ciemne, jak i namalowane stopnie.
A w jakim odstępie od naszywki dywizji, naszyc stopień?
"Jakże często, kiedy pytałem dawnego żołnierza, czy pamięta jakiegoś sanitariusza, słyszałem taką mniej więcej odpowiedź: "Najodważniejszy człowiek, jakiego widziałem. Niech mi pan pozwoli o nim opowiedzieć..."